Even voorstellen

Welkom op mijn site! Ik ben Monique Roos.

Jaren geleden begon ik vol enthousiasme als leerkracht in het Basisonderwijs, waar ik vaak kinderen tegenkwam met kleine en grote hulpvragen. Nadat ik een aantal jaren in het reguliere onderwijs gewerkt had, maakte ik de overstap naar het Speciaal onderwijs.
Ook hier kwam ik bijzondere hulpvragen tegen en zag ik vaak kinderen in een dal of dalletje zitten, waarna er al snel een ‘gebruikelijk pad’ bewandeld werd van hulp of hulpverlening. Terwijl kinderen op zoek wilden naar hun eigen oplossing voor hun eigen probleem. Zij kennen zichzelf immers het beste. Meestal werd de oplossing gebracht, in plaats van gezocht.

Ik dacht: dit kan anders. Hoe zou het zijn als kinderen zelf kunnen aangeven wat er is en wat de oplossing zou kunnen zijn? Wat zouden ze daarvoor nodig hebben? En vooral…..hoe kom je daar achter?

In feite zocht ik een manier om het kind écht te helpen waarbij het niet om de methode draait maar om het kind zelf. Zo kwam ik op de site van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAP) en las daar wat ik al heel lang voelde en dacht:
Het kind weet bewust of onbewust wat het echte probleem is, wat de oplossingen zijn en met welke middelen het zijn probleem wil oplossen.”

Precies! En zo was voor mij de eerste stap naar kindercoaching gezet. En ontstond mijn praktijk, “de Pitstopcoach”. Met allerlei hulpvragen, grote en kleine, gewoon meteen aan de slag kunnen. Even van de weg af en sleutelen aan dat wat er ‘lost’ is en met nieuwe energie weer op hun weg verder.