Werkwijze

Hoe werk het?

Het doel van Integratieve Kindercoaching /Counseling is om je kind te helpen groeien. In dat wat hij (nog) niet kan of weet over zichzelf, of wat hij juist wil versterken van zichzelf. Je kind leert bijvoorbeeld om anders om te gaan met een bepaalde situatie in de klas en als ouders leer je hoe je hierin kan helpen groeien. Kort gezegd is het een kortdurende, laagdrempelig en praktische en/of psychosociale begeleidingsvorm voor kinderen en hun ouders.  

Wanneer je merkt dat het (even) niet lekker gaat met je kind en je denkt dat coaching een fijne manier kan zijn om ‘dat wat er is’ aan te pakken, bel je of mail je. Ook als je meer informatie wilt over mijn manier van werken, kun je bellen. We maken een afspraak naar aanleiding van een eerste aanmelding of vraag via mail of een telefoontje

Voor ouders/opvoeders: Voorafgaande aan het eerste gesprek stuur ik een vragenlijst met de vraag of jullie die willen in vullen. Daarna zien wij elkaar in de praktijk voor het eerste gesprek, zonder kind. We plannen de kindsessies tijdens dit gesprek in. Na een aantal sessies heb ik met de ouders/opvoeders een tussengesprek, waarna we het vervolg met elkaar bespreken. Na afloop van het traject hebben we een eindgesprek.

Tarieven:

Eerste aanmelding: telefonischgratis
Eerste gesprek met ouders€ 65,-
Sessie met een kind€ 65,-
Tussen/eindgesprek€ 65,-
Sessie op locatie€ 65,- excl. reiskosten
Observatie op school€ 90,- incl. verslag, nagesprek en tips voor de leerkracht(-en)
Coachingsgesprek€ 65-
  • Tarieven zijn inclusief 
  • De vergoeding voor eventuele reiskosten bedraagt € 0,19 per kilometer.
  • Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Zo niet, dan worden de kosten van de gereserveerde tijd in rekening gebracht, m.u.v. Corona-gerelateerde afzeggingen*.
  • Integratieve KinderCounseling valt onder de complementaire hulpverlening. De kosten worden door een groot aantal verzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NFG en lid van de branchevereniging RBCZ. 
*geldend tot januari 2022